• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

info@loesenup.nl

06 - 16 806 106

CONTACT
SOCIAL MEDIA

LEKKER ZELFSTANDIG

11 Jun 2017

Een van de leukste dingen die ik mag doen bij Saxion is het coachen van studenten. Twee jaar geleden begon ik als mentor van twee klassen, die inmiddels zijn gereduceerd tot in totaal zo’n 22 studenten. Het is mijn taak deze studenten tot het eind van hun studie, dus in ieder geval gedurende vier jaar, te coachen.

 

Op dit moment zijn de meesten van hen bezig met het zoeken naar en/of voorbereiden op hun stage. Ik leef zo met ze mee! Voor velen van hen is dit het moment waarop ze uit huis gaan, omdat de stage in een andere stad en soms in een ander land zal plaatsvinden. In onze coachingsgesprekken zie ik regelmatig een mengeling van zenuwen en enthousiasme in hun ogen, en dat kan ik me zo goed voorstellen.

 

Ik weet nog goed hoe ik lang geleden met een vriendin drie maanden naar Curaçao ging voor mijn afstuderen. Wij woonden al lang op kamers en vonden onszelf dus al super zelfstandig. Maar...De eerste dagen waren we zo gespannen dat we een paar keer wanhopig onze moeders hebben gebeld, omdat we ons afvroegen waar we in vredesnaam mee bezig waren. Op Curaçao! Gelukkig zijn we gebleven en hebben we daarna uiteraard de tijd van ons leven gehad op dit heerlijke eiland.

 

Als ik zie dat bij een student de spanning overheerst gebruik ik mijn afstudeerverhaal wel eens ter geruststelling. Om er vervolgens lekker betuttelend achteraan te zeggen dat ze er nu maar van moeten genieten ‘want als je eenmaal afgestudeerd en aan het werk bent ga je niet meer zomaar een half jaar weg’. Ik kan nu al niet wachten om hun verhalen te horen als ze in februari weer terug zijn op school! 

Please reload

RECENTE POSTS

June 11, 2017

Please reload